forrige
neste

E-helsebarometeret:

Styrket tillit til e-helse: Pasientene modnes digitalt

Økt digital modenhet blant befolkningen, styrket tillit til helsevesen og behandlere, og økt kjennskap og bruk av digitale helsetjenester. Norsk e-helsebarometer 2018 er hyggelig lesning for alle som jobber med e-helse.

Illustrasjon av doktor og pasient

kamera KAN HØSTE FRUKTENE: Digitaliseringen i helsetjenesten setter nå tydelige og positive spor i befolkningen, melder Opinion i e-helsebarometeret.

Del denne saken:

Gjennom tre tiår har DIPS vært lokomotivet i digitaliseringen av helse-Norge. Og de tre siste årene har selskapet med den landsomfattende spørreundersøkelsen Norsk e-helsebarometer, tatt pulsen på pasienter og helsepersonells holdninger til – og opplevelser av – et stadig mer gjennomdigitalisert helsevesen.

Årets utgave av Norsk e-helsebarometer – den tredje i rekken av det som er landets mest omfattende kartlegging av holdninger og erfaringer knyttet til pasientbehandling og e-helse i Norge – er stort sett hyggelig lesning for alle som er involvert i norsk helsevesens digitale paradigmeskifte.

«Årets undersøkelse gir et klart svar om at dette går i riktig retning, og at digitaliseringen nå setter tydelige og positive spor i befolkningen.»

Ola Gaute Aas Askheim, senioranalytiker i Opinio

– Høster fruktene

– Vi kan trygt fastslå at det norske helsevesenet, og alle private og offentlige aktører som jobber med å utvikle digitale produkter, tjenester og brukervennlighet, nå kan begynne å høste fruktene av dette møysommelige arbeidet. Årets undersøkelse gir et klart svar om at dette går i riktig retning, og at digitaliseringen nå setter tydelige og positive spor i befolkningen. Også helsepersonell blir stadig mer positive, fastslår senioranalytiker Ola Gaute Aas Askheim i Opinion, som har gjennomført Norsk e-helsebarometer på oppdrag fra DIPS.

Her er noen høydepunkter fra undersøkelsen:

Dette er Norsk e-helsebarometer

«Alle vi som har vært en del av dette langvarige teknologiskiftet, har all grunn til å være stolte.»

Tor Arne Viksjø, adm. dir. DIPS

– Grunn til å være stolte

– Dette er åpenbart positive og svært oppløftende resultater.  Den felles troen på at vi skal lykkes med en effektiv digitalisering av helse-Norge er entydig. Og hovedtrendene, når vi leser Norsk e-helsebarometer over tid, sender faktisk et sterkere signal enn enkelttallene, kommenterer administrerende direktør Tor Arne Viksjø i DIPS.

– Det er gledelig at både befolkningen og helsepersonell synes tjenestene er blitt bedre. Flere bruker disse tjenestene, og pasientene føler seg tryggere og mer involvert når de får innsyn. Alle vi som har vært en del av dette langvarige teknologiskiftet, har all grunn til å være stolte, sier han.

– Undersøkelsen sender også underliggende ros til myndighetene og til våre kunder, og til de incentiver som de står bak for å lykkes med digitalisering av helsevesenet, sier Tor Arne Viksjø.

2 av 3 ønsker mer digital kommunikasjon med helsevesenet

Ønsker du i større grad enn i dag å ha kontakt med helsevesenet via digitale kanaler, for eksempel ved at du selv har tilgang til din egen pasientjournal?

Del denne saken:

dips.no

Vil du holde deg oppdatert på e-helse?

  • Eksklusive nyheter
  • Motta siste nytt fra DIPS
  • Meld deg på i dag