forrige
neste

E-helsebarometeret:

Omfavner innlogging i egen journal

Seks av 10 nordmenn vet fortsatt ikke om de har tilgang til sin elektroniske pasientjournal (EPJ). Men blant de som har lest journalen sin, er tilfredsheten høy.

helsenorge.no

kamera VET IKKE: Ennå er det mange som ikke vet om de har tilgang til egen pasientjournal via nett. Men de som har logget seg inn er veldig fornøyd.

Del denne saken:

– Undersøkelsen viser en liten, men positiv fremgang på flere områder som gjelder EPJ. Andelen som føler seg tryggere etter å logget seg inn og lest journalen, har økt fra 28 til 33 prosent fra 2017 til 2018. Fire av ti (tre av 10 i 2017) svarer også at de følte seg mer involvert i behandlingen, forteller seniorrådgiver Ola Gaute Aas Askheim i Opinion, som har gjennomført Norsk e-helsebarometer på oppdrag for DIPS.

Her er noen flere pasienterfaringer med EPJ:

Blant de som har logget seg inn, har 13 prosent lest journalen den siste måneden, mens over halvparten (52%) svarer at de har lest journalen i løpet av de siste 12 måneder.

POSITIV FREMGANG: Seniorrådgiver Ola Gaute Aas Askheim i Opinion. FOTO: Opinion

De som har lest pasientjournalen har god erfaring med tjenesten

Hvordan er din erfaring / opplevelse med den elektroniske pasientjournalen når det gjelder:

Raskere diagnostisering

I den samme undersøkelsen sier fire av 10 seg enige i at digitalisering av helsevesenet har gjort behandlingsopplegget mer effektivt, slik at man blir raskere friske. 36 prosent opplever at diagnoser blir stilt raskere enn før.

Blant helsepersonell er man enda mer positive: 57 prosent er enige i påstanden om et mer effektivt behandlingsopplegg og raskere tilfriskning, mens halvparten av helsepersonellet opplever at diagnoser nå blir stilt raskere enn i papirjournalens tid.

Fakta: EPJ

Del denne saken:

dips.no

Vil du holde deg oppdatert på e-helse?

  • Eksklusive nyheter
  • Motta siste nytt fra DIPS
  • Meld deg på i dag