forrige

Leder

Tor Arne Viksjø

Del denne saken:

Kjære leser!

Velkommen til det første digitale nummeret av d:mag med mange spennende artikler fra flere deler av e-helsevirksomheten i Norge. Vi er spent på hvordan du vil like det digitale formatet. Etter at vi på 2000-tallet arbeidet mye med digitalisering av pasientjournaler har jeg i størst mulig grad forsøkt å unngå papir som format. Da var det litt paradoksalt at vi produserte et saftig papirmagasin på denne måten. Så er jeg den første til å innrømme at papir er enklere å lese og bla i enn digitale løsninger. Men fordelen er at vi kan være mer aktuelle og produsere helt frem til lansering, og vi kan utnytte det digitale formatet på andre måter.

Hovedtema for oss i DIPS i år er DIPS Arena, som er klar til å rulles ut for å bli tatt i bred produksjon hos våre kunder. Det er en meget krevende innspurt, og det kommer mange ønsker i siste liten. Mange endringer i siste liten går ofte ut over kvaliteten. Vi har organisert oss i «Internprosjekt for DIPS Arenaovergang» eller IDA som vi kaller det. Annette Sjøborg leder prosjektet og har egne koordinatorer som arbeider ut mot kundeprosjektene.

Det er godt å se at våre kunder tar tak i oppgaven med å rulle ut Arena. Alle de store helseregionene kjører regionale prosjekter, og flere av våre ikke-offentlige sykehuskunder gjør det samme. Det er spesielt bra at Diakonhjemmet sykehus stiller opp som pilotsykehus for Arena-innføringen. Dermed kan vi gjøre en innføring i et sykehus som ikke er alt for stort og uoversiktlig. Dette vil gi oss erfaringer vi tar med ut til våre andre kunder.

I år har det nasjonale arbeidet med veikart for Én innbygger – én journal tatt inn den satsingen som våre regionale kunder gjør med DIPS Arena. Det er svært oppløftende at våre kunder sier at de baserer utviklingen av neste generasjons EPJ/PAS på DIPS Arena. Det at våre produkter settes inn i en strategisk nasjonal sammenheng er utrolig bra.

«Det at våre produkter settes inn i en strategisk nasjonal sammenheng er utrolig bra.»

Tor Arne Viksjø, administrerende direktør

Vi offentliggjør også det tredje e-helsebarometeret, og det er gledelig å merke seg at den positive trenden vi ante i fjor fortsetter. Befolkningen har blitt mer kjent med e-helseløsningen, og bruker løsningene mer. Noe bekymring er det, spesielt for informasjonssikkerheten. Og det er ikke rart etter alle medieoppslagene vi har hatt det siste året.

Siden sist har også DIPS fått nye eiere, og det omtales behørig i magasinet. Dette er en milepæl for DIPS, nå har vi en finansielt sterk eier som skal være med oss når vi tar nye markeder i inn- og utland. 

Jeg håper du har glede av å følge med i den spennende utviklingen i markedet og finner artiklene i magasinet interessante. Kom gjerne med forslag til artikler til neste nummer!

Tor Arne Viksjø
Administrerende direktør

Del denne saken:

dips.no

Vil du holde deg oppdatert på e-helse?

  • Eksklusive nyheter
  • Motta siste nytt fra DIPS
  • Meld deg på i dag